Miep

Mijn naam is Annemiek Grefhorst: eens klassiek opgeleid tot 'directiesecretaresse' en 'Europees secretaresse' en bijgeleerd tot 'officemanager'. Al voldoe ik niet aan het stereotype beeld van 'Schoeversmiep', als het erop aankomt, staat ze in mij op.

Kleine en grote(re) bedrijven

Brede werkervaring deed ik op in kleine en grotere bedrijven die internationaal georiënteerd waren. Wat begon met een grote diversiteit aan werkzaamheden in een klein handels- en bouwbedrijf groeide door naar de taken van een managementassistent in grotere bedrijven. De stappen naar coördinator verkoop binnendienst en later naar inkoper helpen mij nu snel een beeld te vormen van een onderneming en haar omgeving. Dikwijls vind ik het karakter van het bedrijf terug in het karakter van de ondernemer. Of zou het andersom zijn?

Uit het stramien

De belangstelling die ik altijd al heb gehad voor vreemde talen is de laatste jaren verschoven naar plezier in de Nederlandse taal. Gaandeweg hebben mijn schrijfvaardigheden zich ontwikkeld van klassieke bedrijfscorrespondentie en verslaglegging naar promotionele teksten, webteksten (content) en persberichten. Een cursus 'Creatief Schrijven' aan het Centrum voor Communicatie en Journalistiek (HU) hielp mij verder uit het stramien van de bedrijfscorrespondentie en gaf mij meer 'schrijflenigheid'. Ik was zover om Pakt Schrijverij te starten.

De kracht van mijn werk

Als tekstschrijver schrijf ik nu voor heel verschillende bedrijven, doelgroepen en media. Luisteren en inleven zijn daarvoor de basis. De informatie die ik krijg, verwerk ik tot een tekst met een heldere stijl, waarin ik ook ruimte neem voor creativiteit. Ik beoog altijd een tekst te schrijven die als vanzelf leest, informeert en – voor zover gepast - vermaakt. Ik durf wel te stellen dat de grootste kracht van mijn werk ligt in inleving, niet alleen in de materie, maar zeker zoveel in de potentiële lezer.

Vanachter mijn bureau in Vaassen, net buiten Apeldoorn, werk ik met plezier jouw opdracht uit tot iets anders dan al het andere. Neem contact met mij op, dan kunnen we eens kennismaken en wellicht binnenkort aan de slag.

Groet!

handtekening_miep.jpg